چرا سینما نیاگارا در آتش سوخت
آتشسوزی شدیدی که در سینما نیاگارا واقع در خیابان شاه (جمهوری) رخ داد خاطره تلخ آتشسوزی سینما رکس در آبادان را زنده کرده و موجب بروز شایعاتی مبنی بر عمدی بودن این آتشسوزی بوسیله بنیادگرایان شده است .لیلا حاتمی هنرپیشه معروفی که سفرهایش به خارج از کشور با جنجال زیادی همراه بود از مالکین این سینما است.وی که از هواداران سید محمد خاتمی است چندی پیش پشتیبانی خود را برای کاندید شدن خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود [اینجا] .
لیلا حاتمی که هنگام اطفاء حریق در محل حاضر شده بود از شدت تاثر و شایدبه دلایل ناگفتنی دیگر از سخن گفتن با خبر نگاران خود داری کرد.
مالکیت سینما نیاگارا به علی حاتمی سینماگر معروف در رژیم گذشته تعلق داشت .این سینما که یکبار دیگر نیز در زمان افتتاح دچار آتشسوزی شده بود چندی پیش به طور کامل بازسازی شد و کافه ای به نام "آنتراکت " در طبقه دوم آن تاسیس شد . این کافه که بوسیله لیلا حاتمی و همسرش علی مصفا اداره می شد تبدیل به یکی از مراکز مورد علاقه روشنفکران تهرانی شده بود.
در این باره ، لیلا حاتمی به نشریه سینما می گوید : ".. من و پدرم این سینما را پانزده سال قبل در اختیار گرفتیم و من این سینما را از پدررم به ارث بردم. در واقع حضور ما در دنیای سینما به مفهوم توانایی ما در اداره مناسب یک سالن سینما نیست. این موضوع بسیار مشکل است به خصوص اینکه سالن سینمای مذکور در منطقه دیگری قرار دارد که کاملا تجاری شده است. گمان کردیم که با برگزاری مراسمی دانشجویان و بخش خاصی از مردم را جذب کنیم. در این کافه هم قصد نداشتم مکانی شیک برای طبقهای خاص ایجاد کنم، بلکه قصد داشتم یک مکان طبیعی، ساده و شاعرانه فراهم کنم که هر کسی گمان کند در خانه خود حضور دارد. کافه مفهوم خود را در فرهنگ کنونی ما از دست داده است. من تنها خواستم این مفهوم را بازگردانم..."
این زوج هنرمند از سال گذشته سالن شماره 2 سینما رابه نمایش فیلمهای کوتاه با مضامین اجتماعی اختصاص داده بودند . از جمله فیلمهای نمایش داده در این سینما "هم سایه" ساخته علی مصفا با بازی هدیه تهرانی و محمد صالح علاء و "قایق های من" ساخته صفی یزدانیان با بازی علی مصفا و صدای لیلا حاتمی بود.در فیلم "همسایه"، مردی به رفتار همسر خود مشکوک است و صداهایی می شنود که بوی خیانت از آن ها می آید و در پایان در می یابیم که صداهایی که می شنود، انعکاس خیانت خود اوست .عده زیادی از روحانیون نمایش اینگونه فیلمها را مستهجن دانسته و اسباب گمراهی جوانان مسلمان می دانند. خوشبختانه به علت شروع آتشسوزی در اوایل بامداد روز جمعه این آتشسوزی تلفاتی به همراه نداشته است .
آتش سوزی در این سینما چند روز پس از توقیف نشریه شهروند به دلیل چاپ ویژه نامه ای از آیت الله لاهوتی صورت گرفت . . آیت الله لاهوتی که به نحو مرموزی در زندان جان داد در مطلبی که در اوایل انقلاب در روزنامه کیهان چاپ شد ، احمد خمینی را آمر آتش سوزی در یکی از سینماهای قم معرفی کرده بود